لایف کوچینگ

آزمون-ارزش-های-حال-عوضی
3 خرداد 1401
test123
1 آبان 1402
نمایش همه

لایف کوچینگ

لایف کوچینگ چیست و چگونه یک کوچ زندگی به انسان ها کمک می کند ؟

واژه کوچینگ به معنای مربیگری چه ارتباطی با زندگی دارد؟ وقتی واژه کوچینگ یا مربیگری را می شنویم یاد مربی های ورزشی می افتیم ، آیا برای زندگی هم نیاز به مربی داریم؟ آیا کوچینگ فردی مشابه مشاوره فردی در روانشاسی است یا تفاوت هایی دارد؟

اگر قبول کنیم که مربی های ورزشی به انسان ها کمک می کنند تا انسان ها بتوانند از بدن خود برای کسب مهارت در یک رشته ورزشی استفاده کنند ، می توانیم مربی زندگی را این طور تعریف کنیم :

مربی زندگی به انسان ها کمک می کند تا آن ها از ذهن خود برای رشد و بهبود، همچنین ارتقا سطح کیفی زندگی استفاده کنند . مربی زندگی در حقیقت ذهن را تربیت می کند تا در خدمت صاحب آن باشد برای دست یابی به احساس رضایت و شادکامی . اینجا پرسش مهمی مطرح می شود که چرا احساس ناکامی و خوشبختی انسان بی دوام و ناپایدار است . چرا باید برای زندگی کمک بگیریم ؟ پاسخ این است که شادکامی و رضایت مندی وضعیت پایدار و اصلی وضع بشر نیست . ما همواره به چیزی نیاز داریم که اگر آن را داشته باشیم خشنودیم و اگر نه احساس ناکامی می کنیم ، اگر بتوانیم تشخیص دهیم که نیازهای اساسی ما کدام است و در این لحظه کدام نیاز به پاسخگویی دارد در مسیر رسیدن به احساس خوشبختی هستیم .

هر انسانی علاوه بر نیاز به بقا و زنده ماندن نیازهای اساسی و مهم دیگری هم دارد که می توان آن ها را در دسته نیازهای روانشناختی جای داد .

نیاز به گشنگی و تشنگی با علائمی فیزیولوژی خود را نشان می دهند وپیدا کردن آن ها خیلی کار دشواری نیست اما نیازهای روانشناختی معمولا با احساس ناکامی همراه هستند و تشخیص این که این احساس ناکامی در پس نداشتن چه چیزی به وجود آمده کمی مشکل است

فردی که دلتنگ است با فردی که حوصله اش سر رفته هر دو احساس ناکامی دارند، اولی نیاز به عشق و تعلقش را لازم است پاسخ دهد و دومی برای پاسخ به نیاز تفریح لازم است اقدامی انجام دهد .

همان طور که برای پاسخ به گشنگی اقدام به خوردن می کنیم ، لازم است برای پاسخ به نیازهای دیگر هم اقدام موثری انجام دهیم . مربی زندگی با توجه به آشنایی با روان شناسی مثبت گرا و موئلفه های نیک زیستی می داند رضایت انسان زمانی حاصل می شود که نیازهای روان شناختی خود را بشناسند و به آن ها پاسخ موثری بدهد . اولین کمکی که مربی زندگی می تواند به افراد بدهد این است که به آن ها کمک کند تا نیاز پاسخ داده نشده خود را شناسایی کنند و قدم دوم راهی موثر و مسئولانه برای پاسخ به آن بیابند .

مربی زندگی به انسان ها کمک می کند از همین احساس ناکامی به خواسته اصلی خود برسند . مربی با پرسشگری به فرد کمک می کند تا از میان احساس ناکامی و ناراحتی راه خود را به سوی یک اقدام موثر در جهت پاسخ به نیاز مغفول باز کند .

مربی زندگی با پرسشگری در مورد عادت ها و رفتارها و دنیای مطلوب و شنیدن همدلانه کمک می کند تا راه های عملی از دل مراجع بیرون بیاید ، در غیر این صورت مربی کار خود را به مشاوره و دادن و توصیه تقلیل داده است . تفاوت مشاوره و کوچینگ در نوع نگاه آن ها به مراجع خود است . مشاور با لیستی از راهکارهای از قبل مشخص و جدولی که بر روی آن اختلالات روانی مشخص شده به سراغ مراجع می رود و تلاش می کند اختلال فرد را پیدا کند تا بتواند بر اساس لیست بهترین توصیه را برای او داشته باشد .

اگر برای بیرون آمدن از مشکلی که دارید به دنبال بهترین مربی کوچینگ ایران و یا جهان هستید لازم است بدانید پیش از انتخاب کوچ شخصی خود و یا مربی خود ابتدا به زندگی خود کوچ نگاهی بیندازید . فارغ از روش و تئوری و زیر ساخت های فکری یک کوچ خیلی مهم است که مربی کوچینگ ابتدا توانسته باشد زندگی خود را به تعادل رسانده باشد و از مهارت خودش برای کمک به خودش استفاده کرده باشد . در نگاه یک لایف کوچ افراد نیاز به شناسایی رفتارهای ناموثر خود و راهی برای تغییر آن ها دارند. در نگاه یک لایف کوچ افراد نیاز به شناخت خود دارند تا بتوانند با بهره گیری از توانمندی های فردی به بهترین خودشان تبدیل شوند .

مربی زندگی می تواند به افراد کمک کند تا زندگی خود را سر و سامان دهند و اطلاعات خوبی در مورد خودشان به دست بیاورند . ممکن است شما پیش از این تجربه بیزینس کوچینگ را داشته باشید اما لایف کوچینگ تجربه ای متفاوت است .

اگر در زندگی خود کوچ شخصی نداشته اید پیشنهاد می کنیم دست کم یک جلسه کوچینگ زندگی را امتحان کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *